GK och Vasakronan utökar samarbete

GK och Vasakronan har sedan tidigare ett rikstäckande avtal avseende ventilation i Stockholm, Göteborg och Öresund samt ett serviceavtal för ventilation för beståndet i Stockholm. Nu utökas samarbetet med ett nytt avtal avseende ventilationsservice inklusive avhjälpande av mindre funktionsfel, för majoriteten av Vasakronans fastigheter i Göteborg.

GK och Vasakronan utökar samarbete
GK och Vasakronan utökar sitt samarbete med ventilationsservice även i Göteborg. Foto: Tomorrow AB

– Vasakronan jobbar aktivt för att kontinuerligt minska sin miljöpåverkan. De bygger och förvaltar sina fastigheter utifrån ett livscykelperspektiv för att minska sin energi-, vatten- och resursanvändning. GK blir då ett naturligt komplement till deras verksamhet då hållbarhetsperspektivet genomsyrar hela vår verksamhet och vårt fokus är att skapa effektiva och varaktiga lösningar för våra kunder. Det kan exempelvis handla om energioptimering av fastigheter och minskad förbrukning av icke förnyelsebara material, säger Ulf Gustafsson, tf. regionchef för region väst på GK.

Vasakronan är ett av Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till 182 miljarder kronor. Beståndet omfattar 168 fastigheter med en total area om 2,3 miljoner kvadratmeter. Vasakronan äger, förvaltar och utvecklar centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. GK och Vasakronan har samarbetet sedan tidigare kring ventilation i i Stockholm, Göteborg och Öresund samt med ett serviceavtal för ventilation i Stockholm. Nu utvidgas samarbetet med serviceavtal även i Göteborg.

– Vi på GK är otroligt glada och stolta att Vasakronan väljer att utveckla vårt samarbete till fler orter i landet, säger Kim Silversparf, försäljningschef på GK.

Källa: GK

Publicerad 10 maj 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.