Tekniska installationer | 14 feb 2023

GK levererar till Volvo

GK Sverige har tagit hem ett kontrakt värt 16 miljoner avseende tekniska installationer till Volvo Trucks. GK kommer att ha samordningsansvaret för alla delar inom ventilation och styrsystem.

GK levererar till Volvo
GK Sverige har tagit hem en affär värd 16 miljoner som avser tekniska installationer till Volvo Trucks verksamhet.

Projektet planeras att starta under våren 2023 och ska lämnas över till Volvo under början på 2025. Arbetet sker i samarbete med Peab.

— Jag är stolt över alla kollegor på GK som lyckats ta affären i mål. Det har varit ett teamarbete hela vägen. Och jag ser fram emot fortsättningen där vi tillsammans inom GK tar projektet vidare. Jag är övertygad om att vi kommer leverera enligt de förväntningar som Peab har och att Volvo kommer bli nöjda med vår slutleverans, säger Johan Möller, affärsområdesansvarig på GK Sverige.

Projektet omfattar framför allt nybyggnation av verkstadslokaler för Volvo Truck. Volvo kommer också bedriva sin verksamhet i begränsad omfattning samtidigt under nybyggnationen, vilket ställer höga krav på GK:s planering och utförande av entreprenaden.

Källa: GK Sverige

Publicerad 14 februari 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.