Gruvventilation | 13 sep 2023

GK inleder ventilationssamarbete i jättegruvan

Aitikgruvan utanför Gällivare är Sveriges största koppardagbrott och drivs av Boliden. Nu har gruvföretaget ingått ett viktigt samarbetsavtal med GK gällande ventilationsarbeten i gruvan.

GK inleder ventilationssamarbete i jättegruvan
GK och Boliden har ingått ett partnerskap gällande ventilationen i Aitikgruvan. Foto: Boliden

GK:s partnerskap med Boliden avser ventilationsarbeten och obligatorisk ventilationskontroll (OVK) vid Aitikgruvan. Även om GK tidigare har utfört arbeten åt Boliden är detta det första formella avtalet mellan de två företagen. Boliden har uttryckt stor tillfredsställelse med GK:s professionella avtalsförslag och den högkvalitativa presentationen av hela projektet.

– Vi är oerhört glada över att kunna inleda detta samarbete med Boliden och stödja deras arbete vid Aitikgruvan. Att arbeta med nya människor och nya utmaningar är alltid spännande. Det här partnerskapet är en utvecklingsmöjlighet både för oss och för Boliden, och vi är fast beslutna att leverera bästa möjliga resultat. Ett år in i detta avtal ser vi att allting fungerar smidigt, och vi är stolta över att vara en del av Bolidens vision, säger Mats Rynbäck, service- och entreprenadchef på GK Sverige.

Inom ramen för avtalet kommer GK att utföra omfattande arbeten som innefattar installation och utbyte av ventilationsaggregat, ventilationssystem, kontroll av luftflöden, injustering och felsökning, samt inspektion av ventilation och OVK.

 

Källa: GK

Publicerad 13 september 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.