Gruvventilation | 13 sep

GK inleder ventilationssamarbete i jättegruvan

Aitikgruvan utanför Gällivare är Sveriges största koppardagbrott och drivs av Boliden. Nu har gruvföretaget ingått ett viktigt samarbetsavtal med GK gällande ventilationsarbeten i gruvan.

GK inleder ventilationssamarbete i jättegruvan
GK och Boliden har ingått ett partnerskap gällande ventilationen i Aitikgruvan. Foto: Boliden

GK:s partnerskap med Boliden avser ventilationsarbeten och obligatorisk ventilationskontroll (OVK) vid Aitikgruvan. Även om GK tidigare har utfört arbeten åt Boliden är detta det första formella avtalet mellan de två företagen. Boliden har uttryckt stor tillfredsställelse med GK:s professionella avtalsförslag och den högkvalitativa presentationen av hela projektet.

– Vi är oerhört glada över att kunna inleda detta samarbete med Boliden och stödja deras arbete vid Aitikgruvan. Att arbeta med nya människor och nya utmaningar är alltid spännande. Det här partnerskapet är en utvecklingsmöjlighet både för oss och för Boliden, och vi är fast beslutna att leverera bästa möjliga resultat. Ett år in i detta avtal ser vi att allting fungerar smidigt, och vi är stolta över att vara en del av Bolidens vision, säger Mats Rynbäck, service- och entreprenadchef på GK Sverige.

Inom ramen för avtalet kommer GK att utföra omfattande arbeten som innefattar installation och utbyte av ventilationsaggregat, ventilationssystem, kontroll av luftflöden, injustering och felsökning, samt inspektion av ventilation och OVK.

 

Källa: GK

Publicerad 13 september 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.