LUFT | 29 apr 2022

GK får ytterligare sjukhusjobb

GK har fått ytterligare en beställning på luftbehandlingsinstallationer vid Nyköpings lasarett. Bygget av det nya sjukhuset är ett av Sörmlands största byggprojekt i modern tid.

GK får ytterligare sjukhusjobb
Robin Lindström, projektledare på GK, som fått en ny beställning på luftbehandlingsinstallationer vid Nyköpings lasarett. Foto: GK

Regionen ska modernisera sin verksamhet på tre av länets sjukhus genom en mängd olika ombyggnationer och fyra stora nybyggnadsprojekt. Byggnationerna beräknas vara klara under 2025.

– Vi är väldigt glada över att få fortsatt förtroende av NCC som är en viktig partner för oss i detta projekt. Vårt samarbete har pågått i över tre år nu och detta blir det femte huset på sjukhusområdet i Nyköping som vi är involverade i. Det är ett mycket spännande projekt där vi projekterar och levererar ventilationslösningar till bland annat operationssalar, sterilcentral, MR-kameror med mera, säger Robin Lindström, projektledare på GK.

GK har tidigare levererat tekniska installationer till Danderyd sjukhus, S:t Görans sjukhus och Södersjukhuset i Stockholm. De har även en viktig roll som rådgivare och entreprenör i pågående sjukhusprojekt på andra orter i landet så som Eskilstuna, Katrineholm, Göteborg och Luleå.

Publicerad 29 april 2022

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.