Uppdrag | 5 dec 2022

Geoenergilösning med elektriska borriggar

Team Wessman, ett dotterbolag inom Ecoclime Group, har fått i uppdrag av Peab att leverera en geoenergilösning för frikyla. Borrning ska ske skonsamt och effektivt med nya elektriska borriggar.

Geoenergilösning med elektriska borriggar
Team Wessman, ett dotterbolag inom Ecoclime Group, har fått i uppdrag av Peab att leverera en geoenergilösning för frikyla. Borrning ska ske skonsamt och effektivt med nya elektriska borriggar. Foto: Ecoclime Group

Team Wessman har lång erfarenhet av geoenergi- och borrprojekt i krävande och utmanande miljöer. Peab valde Team Wessmans systemlösning med nya elektriska borriggar för att på ett skonsamt och effektivt sätt borra i berg för att leverera frikyla.

– Helt klart jättekul att få göra den här affären och få Peabs förtroende! Vi har nyligen genomfört en omfattande ISO-certifiering för kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete och kombinerat med våra elektriska borrigg-lösningar tar vi viktiga steg mot ett hållbart arbete för våra kunder, säger Per Wessman, försäljningsansvarig.

– Ecoclime har tydliga visioner och målsättningar kopplat till miljö, cirkulära energilösningar och hållbarhet i alla våra bolag. Så det faktum att vi nu väldigt konkret får utdelning för den satsningen är synnerligen positivt, säger Ecoclime Groups styrelseordförande Lennart Olofsson.

Uppdraget är värt drygt 6,5 miljoner.

Fakta

Det här är geoenergi

Geoenergi är en 100 procent förnybar och hållbar energikälla som kan användas för att producera antingen kyla eller värme. Energi utvinns utan förbrännande processer och därmed inget utsläpp av växthusgaser. Frikyla (eller naturkyla som det ibland kallas) är betydligt mer kostnadseffektiv i drift än traditionell luftkonditionering.

Källa: Ecoclime

Publicerad 5 december 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.