energieffektivisering | 7 mar 2023

Gemensamt kunskapsinitiativ för energieffektiv renovering

I ett gemensamt initiativ lyfter Byggföretagen, Installatörsföretagen och Energieffektiviseringsföretagen kunskapen kring energieffektiv renovering. En ny digital kunskapsbank lanseras och under våren presenteras en webbinarieserie i fyra delar.

Gemensamt kunskapsinitiativ för energieffektiv renovering
I ett gemensamt initiativ lyfter Byggföretagen, Installatörsföretagen och Energieffektiviseringsföretagen kunskapen om energieffektiv renovering. Foto: Byggföretagen

– Att energieffektivisera våra befintliga byggnader är nödvändigt om vi ska nå branschens högt uppsatta klimatambitioner. Genom kloka insatser är det möjligt att minska sektorns användning med en tredjedel eller motsvarande tio procent av Sveriges totala energibehov. Energieffektivisering och renovering är också en potentiellt stor marknad för både byggföretag och installatörer, så ökad kunskap och erfarenhetsutbyte skapar både klimat- och affärsnytta, säger Åsa Lindell, nationell projektledare för klimatomställning, Byggföretagen.

I den nya kunskapsbanken finns information, teknik för energieffektivisering, metoder för att räkna på lönsamhet och goda exempel om energieffektiv renovering samlad på ett och samma ställe. Information som ska göra det lätt att göra rätt. Materialet riktar sig till byggare, installatörer, konsulter och entreprenörer.

Under våren hålls även webbinarieserien ”Energieffektiv renovering ger lönsam klimatnytta” i fyra delar.

Källa: Byggföretagen

Publicerad 7 mars 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.