Återbruk | 18 dec 2023

Gemensam satsning på återbruk

Fastighetsbolagen Platzer, Castellum och Vasakronan har gått samman i en stor återbrukssatsning tillsammans med Kålltorps Bygg i Göteborg. De välkomnar nu fler i branschen att ansluta sig till initiativet.

Gemensam satsning på återbruk
Mats Niklasson, projektchef Castellum Väst, Mattias Gustavson vd Kålltorps Bygg, Robin Skantze, chef för projektgenomförande Vasakronan och Johanna Hult Rentsch, vd Platzer Fastigheter. Foto: Platzer

– Nu vi skalar upp återbruksmarknaden i Göteborg. Samverkan är enda vägen framåt för att öka de cirkulära materialflödena och minska avfallsmängderna i våra byggprojekt. Att dela plattform med Castellum och Vasakronan kommer att ytterligare driva på vårt arbete för förbättrad hållbarhet i fastighetsbranschen, säger Johanna Hult Rentsch, vd på Platzer.

Genom återbrukshubben Kålltorps REbygg kommer fastighetsbolagen att kunna nyttja återbrukat byggmaterial till både om- och nybyggnationer samt skicka byggmaterial till den fysiska hubben för andra att återbruka.

Det strategiska partnerskapet mellan bolagen markerar ett viktigt steg mot att minska avfallsmängderna och främja ansvarsfullt resursutnyttjande inom byggindustrin.

– Genom initiativet med en gemensam hubb hoppas vi att det ska bli lättare att använda mer återbrukat material. En utökad återbruksmarknad gynnar oss som aktörer i bygg- och fastighetsbranschen och våra hyresgäster, därför välkomnar vi fler bolag att ansluta sig, säger Emma Aaben, hållbarhetsansvarig på Platzer.

Källa: Platzer

Publicerad 18 december 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.