VA | 30 jun 2023

FVB växer inom VA

FVB breddar sin VA-verksamhet till att även omfatta projektering av VA-ledningar i mark och olika typer av VA-utredningar.

FVB växer inom VA
Patrik Andersson har den något udda yrkestiteln VA-motor på FVB och ska bredda företagets VA-verksamhet. Foto: FVB

Patrik Andersson har rekryterats till Gävle-kontoret för att snabba på arbetet.

– Det som lockade mig till FVB är att man väljer att satsa och expandera inom VA och arbetar nära sammanlänkat med andra teknikslag. Det gör att det finns goda förutsättningar att utveckla VA-området. Att få vara den som ska driva detta arbete känns riktigt intressant, säger Patrik Andersson.

Han började på FVB den 1 maj och har den något udda titeln VA-motor, vilket i praktiken innebär att han ska driva och utveckla arbetet kring VA-frågor. – Det finns en rad utmaningar kring VA och dagvatten i Sverige, vilket under senare tid har fått stor uppmärksamhet. Kommuner, företag och myndigheter har numera vatten som ett av sina fokusområden och området blir alltmer angeläget, säger Patrik Andersson.

Källa: FVB

Publicerad 30 juni 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.