konsult | 20 dec 2022

FVB satsar inom VA med ny vd

FVB introducerade fjärrkylan i Sverige och är en stark aktör inom fjärrvärme. Nu satsar företaget inom VA och byter dessutom vd vid årsskiftet.

FVB satsar inom VA med ny vd
Per Skoglund till vänster tar över rodret på FVB vid årsskiftet. Nuvarande vd Leif Breitholtz blir senior advisor med ansvar för utlandsverksamheten. Foto: Per Helgoson

Konsultbolaget FVB Sverige har varit verksamma i drygt 50 år och jobbar med fjärrvärme samt energifrågor kopplade till industri, fastighet, el och automation men även vatten och avlopp. Bolaget har idag 150 anställda med kontor på tio platser i landet.

– Våra tjänster inom energiområdet ligger väldigt rätt i tiden. Jag känner starkt för företaget och vill vidareutveckla verksamheten inom våra befintliga områden, säger Per Skoglund, som tar över vd-posten vid årsskiftet. Han har varit vice vd sedan 2017 men jobbat i bolaget sedan 2003. I grunden är han utbildad till civilingenjör i maskinteknik vid KTH och har lång erfarenhet från energibranschen.

– Vi vill fortsätta att växa organiskt. Dessutom vill vi bredda oss ytterligare inom vatten- och avlopp, som är ett område där det kommer att krävas stora investeringar framöver, säger Per Skoglund.

Per Skoglund efterträder Leif Breitholtz som varit vd i 17 år. Leif Breitholtz kommer att stanna kvar i bolaget som senior advisor med ansvar för utlandsverksamheten.

Källa: FVB Sverige AB

Publicerad 20 december 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.