KYLKÖP | 13 aug 2020

Franks Kylindustri köpte i Linköping

Francks Kylindustri förstärker sin position i Linköping med omnejd genom förvärvet av Varmt & Kallt i Linköping AB (”Varmt & Kallt”). Nuvarande ägare Jörgen Hilke kommer att arbeta som platschef för Linköpingskontoret och Niklas Wester kommer arbeta som projektledare och tillsammans med Francks personal så blir vi nu 5 personer totalt i Linköping.
– Vi är mycket glada att Niklas och Jörgen har valt att ansluta sig till Francks och kommer stärka vår position på marknaden med sin kompetens och erfarenhet och möjliggöra att Vi kan erbjuda våra kunder en snabbare och bättre service. Förvärvet av Varmt & Kallt är i linje med vår affärsstrategi att expandera i Linköping och bredda oss mot nya intressanta kundgrupper. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med Niklas & .Jörgen.
Magnus Lekander, VD Francks Kylindustri Norrköping
– Vi ser fram emot att bli en del av Francks och fortsätta med den starka tillväxt som verksamheten haft i Linköping sedan starten 2010. Genom vår expertis har vi ett mycket starkt erbjudande till marknaden och har fått större förtroende hos våra kunder inom konstruktion, konsultation och installation även på industrisidan. Som del av Francks får Vi ytterligare möjligheter att utvecklas och bredda våra kunskaper och tillsammans hoppas Vi att Vi kan växa och stärka industrimarknaden i Östergötland.”Jörgen Hilke, Varmt & Kallt i Linköping AB
 
Publicerad 13 augusti 2020

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.