Francks Kylindustri etablerar sig i Göteborg

Francks Kylindustri Sweden AB etablerar nu ett kontor i Göteborg och förstärker därmed täckningen i västra Sverige.

Företaget är specialiserat på kommersiell kyla med naturliga köldmedia och Helsingborg.

Francks Kylindustri har huvudkontor i Norrköping, samt dotterbolag i Stockholm och Helsingborg. Det är ett av landets fem största kylföretag och det största privatägda.

Kommersiell kyla
Företaget är specialiserat på kommersiell kyla för isrinkar, butiker, lager, restauranger med flera. Bland de mest spektakulära objekten märks exempelvis Malmö Arena och Serveras gigantiska kyl och frys i Halmstad på 16 000 respektive 10 000 kvadratmeter.

1 februari öppnar vi
Den 1 februari slår Francks Kylindustri upp portarna på Aröds Industrivägen 34 i Göteborg under namnet Francks Kylindustri i Göteborg AB. Inledningsvis anställs fem personer, varav tre kyltekniker, samt arbetsledaren Martin Olsson. Martin kommer närmast från Johansson & Theil, där han arbetat med kyla och ventilation som servicetekniker, installations-och serviceledare sedan 1993.

– Jag kände att det var dags för nya utmaningar och på Francks Kylindustri får jag chansen att utvecklas. Det är ett modernt, expansivt och spännande företag och det ska bli mycket stimulerande att få bygga upp verksamheten här i Göteborg tillsammans med dem. De har genomfört många intressanta projekt runt om i landet och jag ser fram emot att få ta del av den kunskapen och erfarenheten som finns i företaget.

Familjeföretag
Francks Kylindustri grundades 1950 av Per Franck och ägs nu av tredje generationen i familjen. Det är Peter, Jonas och Anders Franck, samt deras farbror Göran Franck. Även koncernens vd Per Hannius återfinns bland delägarna.

– Vi har länge haft en intention att etablera oss i Göteborg, men inte förrän nyligen hittat rätt förutsättningar och lösning för att starta upp, berättar Peter Franck, marknadsansvarig.

– Vi ser fram emot att få en bra täckning i Göteborgsregionen och vi är övertygade om att här finns en positiv marknad som behöver oss och våra tjänster.

Källa: Franks Kylindustri

Publicerad 27 januari 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.