Förvärv | 9 nov 2022

Förvärv inom energieffektivisering

Chemiclean AB erbjuder effektiva metoder för rengöring, behandling och filtrering i energiåtervinningssystem inom både fastighets- och industrisektorn. Nu har företaget blivit en del av Ernströmgruppen.

Förvärv inom energieffektivisering
Ernströmgruppen har förvärvat Chemiclean, som är verksamma inom energieffektiviering. Foto: Ernströmgruppen

– Genom förvärvet kompletterar vi vårt erbjudande och täcker nu även in växande framtidsområden inom energieffektivisering och klimatomställning, kommenterar affärsområdeschef Fredrik Ståhl, Ernströmgruppen.

Chemiclean har sedan starten fokuserat på energieffektivisering och utvecklat en rad unika framgångsrika produkter och tjänster inom området. Idag erbjuds marknadens mest effektiva rekonditioneringskoncept för värmeväxlare och energibärande vätskesystem inom fastighet, industri och process. Konceptet avser en totallösning för att kunna optimera system inom värmeåtervinning, värmeväxlare och kyla genom deras egenutvecklade. Bolaget som startades 1997 och omsätter drygt 30 miljoner kommer drivas vidare av grundaren Branko Kujlic som ett självständigt bolag inom affärsområdet Flow Technology.

– Med Ernströmgruppen som ny ägare säkerställer vi inte bara Chemicleans framtid, vi har även fått en stabil och långsiktig ägare som delar våra grundvärderingar inom företagande, hållbarhet och miljö. Vi ser fram emot att tillsammans med Ernströmgruppen, dess samlade erfarenhet och kompetens utveckla Chemiclean till nästa nivå, säger Chemicleans grundare och vd Branko Kuljic.

 

 

Källa: Ernströmgruppen

Publicerad 9 november 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.