BYGGMATERIAL | 1 jun 2022

Första nätbutiken inom teknisk isolering

Insulize öppnar sin första nätbutik i Sverige i slutet av maj och blir därmed den första renodlade nätbutiken för teknisk isolering.
– Vi frågade isoleringsbranschen om de var intresserade av den ökade digitaliseringen, och hela 80 % svarade att de gärna ville prova en nätbutik som gjorde vardagen enklare för dem tack vare digitala lösningar, säger Thomas Dalsgaard, divisionschef för Insulize.

Första nätbutiken inom teknisk isolering
Insulize blir den första nätbutiken för teknisk isolering i Sverige.

Under de senaste åren har nätbutikerna tagit över grossistmarknaden för byggprodukter, och många stora yrkesgrupper som snickare, elektriker och VVS-montörer har i dag stora fördelar genom att beställa sina varor digitalt från nätbutiker. För många mindre yrkesgrupper är det fortsatt handel genom traditionell kontakt med grossister i fysiska butiker.

– Vi ser ett generationsskifte bland isolatörer och VVS-montörer, som av naturliga skäl har ett mer förtroligt förhållande till digitala verktyg, säger Thomas Dalsgaard. Det har utvecklats nätbutiker för andra yrkesgrupp och vi anser att tiden är mogen för en renodlad nätbutik som specialiserar sig på teknisk isolering som ett alternativ till den traditionella grossisten, så att isolatörer i framtiden kan hitta kunskap och beställa varor dygnet runt året runt, precis när det passar dem.
Förutom smidigheten med näthandel för kunden är priserna lägre än traditionella fysiska butiker.

– För mindre företag kan det ofta vara svårt att få konkurrenskraftiga priser när man handlar mindre kvantiteter. Vi avskaffar detta. Vår ambition är att isolatörer skall ha samma möjligheter till konkurrenskraftiga priser, och vi tror att vi kan erbjuda det i vår webbshop. Vår ambition inom logistiken är att vara närmare isolatörernas behov genom att leverera små kvantiteter ofta, så att isolatörerna inte behöver köpa på sig stora lager för att få bästa möjliga pris, utan bara med några få klick kan beställa varor online i de kvantiteter de behöver här och nu, och varorna finns på plats när de skall användas, säger Thomas Dalsgaard.

I och med satsningen på en renodlad nätbutik har Insulize också valt att ha varor från flera tillverkare på hyllorna. Målsättningen är att ha 2-3 leverantörer för alla större produktgrupper. Isolatorer kan till exempel välja mellan två typer av mineralull och två typer av cellgummi från början, men det kan mycket väl finnas fler inom varje grupp beroende på dialog med kunder, tillverkare och efterfrågan. Insulize saluför produkter från starka och välkända leverantörer, men har också valt ut flera innovativa alternativ. Bland dessa nya kvalitetsprodukter återfinns mineralullsisolering från Rohhe och passivt brandskydd från Mulcol. På Insulize räknar man med att öppna fler nätbutiker i andra länder under de kommande åren.

– Vi ser fram emot att arbeta med tekniska isolatörer och VVS-montörer i Sverige. Och vi fortsätter att sprida vårt nya digitala sätt att serva branschen med konkurrenskraftiga priser, starka produkter och digital tillgång till kunskap, säger Thomas Dalsgaard.

Publicerad 1 juni 2022

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.