Energieffektivisering | 11 apr 2023

Flerbostadshus energirenoveras i Umeå

Fasadgruppens dotterbolag SmartFront AB har fått i uppdrag av Riksbyggen att påbörja nästa etapp av den omfattande exteriörrenoveringen och energieffektiviseringen av Brf Storspoven i Umeå.

Flerbostadshus energirenoveras i Umeå
Brf Storspoven i Umeå inleder nu nästa etapp av den omfattande exteriörrenoveringen och energieffektiviseringen.

SmartFront har under höst och vinter genomfört en entreprenad med ett provhus för att kunna identifiera okända förutsättningar inför genomförandet av projektet i sin helhet.

I projektet installeras nya ytskikt på fasaden där teglet kommer att plockas ner och ersättas med putsfasad som isoleras med mineralull. Husets tak kommer att renoveras, marken dräneras och montage av nya ventilationskanaler enligt SmartFront-metoden kommer att installeras.

– Det känns väldigt bra att nu kunna påbörja energirenoveringen av hela Brf Storspoven. Genom att ta ett helhetsgrepp som innefattar både fasad och ventilation kommer energiprestandan att förbättras med mer än 50 procent, samtidigt som vi åstadkommer en bättre inomhusmiljö med renare luft och jämnare temperatur, säger Stefan Forsberg, vd på SmartFront.

 

Källa: Fasadgruppen

Publicerad 11 april 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.