Solenergi | 14 dec 2023

Fler solceller i Solna

Solna stad satsar fem miljoner under 2024 på fler solceller på kommunala fastigheter. Det beräknas räcka till tre eller fyra nya anläggningar. Totalt har kommunen bedömt 30-35 tak som lämpliga för solceller.

Fler solceller i Solna
Solna stad drar igång en solcellssatsning och kommer under 2024 lägga fem miljoner på 3-4 nya anläggningar på kommunala fastigheter. Foto: Shutterstock

–  Solceller är det snabbaste sättet att fixa ny, förnybar el och det behöver vi mer av för att nå Solnas mål att bli en klimatneutral kommun. Att producera egen el lokalt stärker dessutom hela vårt elsystem. De senaste åren med höga elpriser har visat hur viktigt det är, säger Victoria Johansson, ordförande Miljö- och klimatberedningen.

Tidigare i år påbörjades arbetet med att installera de första solcellspanelerna på kommunala fastigheter i Solna. Först ut blev ishallen i Ritorp följt av Ulriksdalsskolans huvudbyggnad som under årets sista veckor nu får sina solceller installerade.

Innan beslut fattas om solcellsprojekt för åren 2025 – 2026 inväntar staden en bredare utredning avseende energieffektivisering som kommer att genomföras av tekniska förvaltningen under 2024.

Källa: Solna stad

Publicerad 14 december 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.