VVC | 21 aug

Fler söker lösningar för att täcka VVC-behovet utan tillsats

Nibe ser en ökande efterfrågan på varmvattenlösningar som gör det möjligt att täcka VVC-behovet med värmepumpsdrift i stället för tillsats. Tillverkaren kompletterar nu fastighetssortiment med större volymtankar.

Fler söker lösningar för att täcka VVC-behovet utan tillsats
I kombination med Cetetherm AquaEfficiency ansluts NIBE F1345/F1355 till ackumulatortankar AT-TS och laddar tankarna med energi. Bild: Nibe

– Det här är ett unikt och energieffektivt tappvarmvattensystem som möjliggör låg returtemperatur på primärsidan, säger Stefan Oliv, produktchef för Sverige på Nibe.

I kombination med Cetetherm AquaEfficiency ansluts NIBE F1345/F1355 till ackumulatortankar AT-TS och laddar tankarna med energi. AquaEfficiency bereder tappvarmvatten i samma stund som det finns ett behov och all ackumulering sker på primärsidan.

Nya NIBE AT-TS är en serie ackumulatortankar som finns i 1 000, 1 500, 2 000 och 3 000 liter med anslutningar från DN 65 till DN 80. De är i första hand avsedda för anslutning till värmepumpar i kombination med tappvarmvattenmodulen AquaEfficiency från Nibes systerbolag Cetetherm.

– Vi har levererat de här systemlösningar i ett antal år tillsammans med Cetetherm, för både svenska och finska marknaden och fått positiv respons, fortsätter Stefan Oliv.

NIBE Ackumulatortankar AT-TS kan även användas för att åstadkomma större volym på värmesystemet eller flödesutjämning.

– Tack vare att vi nu kan erbjuda marknaden större ackumulatortankar med grövre anslutningar gör vi det möjligt att bygga större tappvarmvattensystem. Dessutom blir det lätt för entreprenören att få en ännu större del av systemet levererat av en och samma leverantör, säger Stefan Oliv.

Källa: Nibe

Publicerad 21 augusti 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.