Greentech | 17 aug

Ferroamp har sjudubblat produktionen

Förra året tecknade Ferroamp ett avtal med Kitron med målet att tredubbla produktiontakten av villasystemet EnergyHub Wall 14. K. Knappt ett år senare är snittproduktionen nu sju gånger högre än i fjol.

Ferroamp har sjudubblat produktionen
Ferroamps villasystem är populärt och på mindre än ett år har produktionen sjudubblats. Foto: Ferroamp

–  Det betyder väldigt mycket för oss att nu ha en löpande storskalig produktion av våra produkter. Vi har jobbat hårt tillsammans med Kitron för att möta den stora efterfrågan och ge fler möjlighet att ta kontroll över sin solenergi och sina elräkningar, säger Kent Jonsson, vd, Ferroamp.

I mars nåddes målet för produktionstakt av systemen för större fastigheter hos tillverkaren NOTE i Norrtälje och nu har den norskägda elektroniktillverkaren Kitron alltså överträffat målet för villasystemet EnergyHub 14 i sin fabrik i Polen. Framgången är resultatet av att Kitron under senaste månaderna byggt ut monteringslinan, utökat testkapaciteten och optimerat produktionsflödet.

– Kitron har sedan några år tillbaka satsat hårt på att möta de kraftigt ökande behoven på marknaden inom elektrifiering och vi är väldigt stolta och glada över att tillsammans med Ferroamp ha överträffat de initialt satta produktions- och leveransmålen. Vi ser med spänning fram emot att ytterligare utveckla samarbetet mellan Kitron och Ferroamp framöver, säger Kristoffer Asklöv, COO på Kitron.

Ferroamp är ett svenskt greentech bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Det patenterade Ferroamp-systemet kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och batterier för energilagring. Hjärnan i systemet är EnergyHub som är en växelriktare för solceller och batteri som dessutom hanterar obalanser i elnätet genom dynamisk fasbalansering.

Källa: Ferroamp

Publicerad 17 augusti 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.