EVI HEAT Värmepumpar öppnar i Göteborg

EVI HEAT Värmepumpar öppnar regionkontor i Göteborg.EVI HEAT etablerar ett regionkontor i Göteborg och ett nytt återförsäljarnät för Västsverige.

Inriktningen är i första hand småhusägare i Västra Götaland och Småland samt industri- och flerfamiljshus och verksamheter med stor varmvattenförbrukning.
– Vi har sett ett markant ökat intresse från installatörer och småhusägare i Västsverige för solenergi och bedömer att marknaden är mogen nu. Med dagens elpriser räknar vi med en efterfrågan på cirka 500 solvärmepumpar per år i regionen, säger Tony Elfström, Evi Heat i Västsverige.
Solvärmepumpar hämtar först energi via solfångare och resterande energibehov från berg, mark eller sjö. Tekniken växlar automatiskt mellan energikällorna och ger upp till 40 procent lägre elförbrukning än traditionella bergvärmepumpar. Cirka 1000 villaägare varav merparten i Stockholmsregionen har hittills installerat denna typ av solvärmepump i sina hus.
Källa: EVI HEAT

Publicerad 29 augusti 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.