EU vill samla in energidata

Nu ska energidata från 1 600 värme-, kyl-, och ventilationssystem i EU-länderna samlas in. Målet är att få fram jämförelsedata.

EU har som bekant siktet inställt på energieffektivisering. Nu lanseras ett initiativ för att undersöka energianvändningen hos vissa installationer i byggnader. Kyla, värme och ventilation (HVAC) omfattas. Totalt ska energianvändningen hos 1 600 anläggningar kartläggas i projektet, som kallas iServ. Data ska samlas in flera gånger per timme och målet är att få en kontinuerlig övervakning av systemen. Informationen ska kunna användas för att jämföra olika system och visa fördelarna med kontinuerlig övervakning, har iServprojektet tänkt sig. Rehva är en av parterna, och man söker nu företag som är intresserade av att bidra med data. Mer information finns på www.iservcmb.info

Ingar Lindholm, Energi & Miljö nr 10 2011 sid 9

Publicerad 19 oktober 2011

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.