Förvärv | 3 maj 2023

Ernströmgruppen växer med installationsföretag

Ernströmsgruppen har förvärvat installations- och service-företaget AirControl AB, baserat i Borås. Företaget är en auktoriserad servicepartner till Nibe, där fokus ligger på service, reparation och utbyte av befintliga Nibe-anläggningar.

Ernströmgruppen växer med installationsföretag
Ernströmgruppen har skrivit avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i installations- och service-företaget AirControl AB. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

AirControl utför även installation och service av luft/luftvärmepumpar och luftkonditionering. AirControl omsätter 12 miljoner kronor, har 5 medarbetare och utgör ett tilläggsförvärv till Elektrokyl Energiteknik AB under affärsområde New Platforms.

– Vi är glada att ha hittat en ny ägare med starkt lokal förankring, lång erfarenhet och spetskompetens inom energiteknik för fastigheter. Vi känner oss trygga med att vi gemensamt kommer att fortsätta utveckla vår framgångsrika affärsmodell för privatmarknaden, säger Tomas Axelsson grundare till

Energieffektivisering av fastigheter för privatpersoner är ett fokusområde för Ernströmgruppens affärsområde New Platforms och ett viktigt bidrag till vår vision om en bättre morgondag.

– Förvärvet av AirControl bidrar väl till vår satsning på energieffektiva byggnader. Det är ett mycket intressant nischbolag i en framtidsbransch och det är vår ambition att vi tillsammans ska vidareutveckla den nisch de varit så framgångsrika i, säger Elektrokyl-Energitekniks vd Anders Johanson.

 

Källa: Ernströmgruppen

Publicerad 3 maj 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.