Förvärv | 3 maj

Ernströmgruppen växer med installationsföretag

Ernströmsgruppen har förvärvat installations- och service-företaget AirControl AB, baserat i Borås. Företaget är en auktoriserad servicepartner till Nibe, där fokus ligger på service, reparation och utbyte av befintliga Nibe-anläggningar.

Ernströmgruppen växer med installationsföretag
Ernströmgruppen har skrivit avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i installations- och service-företaget AirControl AB. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

AirControl utför även installation och service av luft/luftvärmepumpar och luftkonditionering. AirControl omsätter 12 miljoner kronor, har 5 medarbetare och utgör ett tilläggsförvärv till Elektrokyl Energiteknik AB under affärsområde New Platforms.

– Vi är glada att ha hittat en ny ägare med starkt lokal förankring, lång erfarenhet och spetskompetens inom energiteknik för fastigheter. Vi känner oss trygga med att vi gemensamt kommer att fortsätta utveckla vår framgångsrika affärsmodell för privatmarknaden, säger Tomas Axelsson grundare till

Energieffektivisering av fastigheter för privatpersoner är ett fokusområde för Ernströmgruppens affärsområde New Platforms och ett viktigt bidrag till vår vision om en bättre morgondag.

– Förvärvet av AirControl bidrar väl till vår satsning på energieffektiva byggnader. Det är ett mycket intressant nischbolag i en framtidsbransch och det är vår ambition att vi tillsammans ska vidareutveckla den nisch de varit så framgångsrika i, säger Elektrokyl-Energitekniks vd Anders Johanson.

 

Källa: Ernströmgruppen

Publicerad 3 maj 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.