KÖP | 3 sep 2019

Ernströmgruppen köpte Oumankoncernen

Industrikonglomeratet Ernströmgruppen förvärvar Ouman koncernen och etablerar sig som en betydande aktör inom fastighetsautomation i Nordeuropa. 

Ouman utvecklar, tillverkar och säljer produkter och tjänster för fastighetsautomation och energibesparande åtgärder av fastigheter och industrier. Bolaget har huvudkontor i Finland och har en stark närvaro i Estland, Sverige och Ryssland. Huvudproduktionsanläggningen ligger i Estland. Totalt omsätter gruppen 35 MEuro genom sina ca 300 anställda.

– Ernströmgruppen fortsätter att, på ett metodiskt sätt, bygga ett starkt industrikonglomerat i olika spännande framtidsnischer. Fastighetsautomation har länge varit ett prioriterat område då det passar väldigt väl in i vår ambition att vara en ägare som positivt påverkar samhällsutvecklingen mot en digital och hållbar framtid. I enlighet med vår decentraliserade styrmodell, kommer Ouman fortsätta att drivas som en helt självständig verksamhet under befintlig ledning i vårt eko-system av välskötta företag”, säger Ernströmgruppens CEO Pontus Cornelius. 

– Jag är väldigt entusiastisk över att få gå med i en växande och ambitiös företagssfär som drivs av entreprenörsinnade människor. Jag är samtidigt tacksam över det stöd vi fått vår tidigare ägare, AAC Capital, som har hjälpt oss att fördubbla Oumans omsättning och lönsamhet under de senaste sex åren. Jag tror starkt på Ernströmgruppens decentraliserade modell vilken kommer ge Ouman möjlighet att utveckla sin verksamhet ytterligare. För vår personal innebär det heller ingen förändring. Vi kommer fortsätta att arbeta som tidigare, med fokus på att utveckla verksamheten och våra långsiktiga kundrelationer, säger Matti Lipsanen, CEO för Ouman Group.
 
 

 

Källa: Ernströmgruppen

Publicerad 3 september 2019

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.