FINLANDSORDER | 4 feb 2021

Enrad får första ordern från finska CoolFors

Enrad AB har mottagit sin första order från CoolFors Finland OY.

Ordern ger en viss omsättningspåverkan för Enrad, men är först och främst ett viktigt första steg i samarbetet. CoolFors har lagt en order på två värmepumpar för att kunna utbilda installatörer på plats i Finland och presentera maskinerna för S-gruppen. Enrads avtal med CoolFors gäller projekt med  S-gruppen och Kesko som tillsammans dominerar dagligvaruhandeln i Finland med en marknadsandel på cirka 80 procent. Även detaljhandelskedjan Tokmanni ingår i avtalet.

– Det känns bra att första ordern kom så snabbt. Samarbetet med CoolFors har börjat väldigt bra och har öppnat goda möjligheter för projekt med S-gruppen i första hand, men även med Kesko och Tokmanni, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

Enrads värmepumpar kommer att användas för värmeåtervinning från livsmedelskyla i de projekt CoolFors arbetar med. En lösning som kompletterar befintliga system och kan installeras i nuvarande lösningar. 

– Avtalet med CoolFors gäller projekt för S-gruppen, Kesko och Tokmanni. Men vi ser stor potential även på resterande del av finska marknaden. Därför har vi nu har anställt en säljare som ansvarar för att bearbeta övriga finska marknaden, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

CoolFors Finland Oy grundades 2005 och omsatte 7,4 miljoner euro 2019. Företaget importerar och säljer kyl- och butiksmöbler. Tre av storkunderna är Kesko, S-gruppen och Tokmanni.
 

Källa: ENRAD

Publicerad 4 februari 2021

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.