Etablering | 18 jul

Enrad etablerar sig i Norge

I februari i år sa Enrad upp avtalet med sin norska grossist ABK-Qviller. Nu satsar bolaget på att etablera ett eget bolag i Norge för att driva direktförsäljning på den norska marknaden.

Enrad etablerar sig i Norge
Enrad etablerar sig med ett eget bolag i Norge under hösten. Foto: Emmy Jonsson

Enrad utvecklar, tillverkare och säljer kyl- och värmeanläggningar med naturliga köldmedier. Företaget är verksamt inom segmenten butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter.

Mot bakgrund av att företaget tidigare i år sagt upp avtalet med sin norska grossist, efter att försäljningen på den norska marknaden legat still och tenderat att minska samtidigt som flera konkurrenter börjat sälja direkt till installatörer, satsar nu på företaget på att öka sin närvaro på den norska marknaden genom ett eget bolag som beräknas vara igång redan under hösten.

– Vi satsar stort i Norge nu och vårt mål är givetvis att öka försäljningen. Förhoppningen är att det här ska bidra till både ökad omsättning och lönsamhet för Enrad, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

– Norge är en mycket viktig marknad för oss, de ligger i framkant när det gäller att välja naturliga köldmedier. Det är därför självklart att vi startar upp Enrad i Norge. Vi planerar att ha norsk personal på plats med god erfarenhet av marknaden, så jag ser väldigt positivt på den här satsningen, fortsätter han.

Enrad AS kan ta emot ordrar och leverera direkt till den norska marknaden från 12 oktober.

Källa: Enrad

Publicerad 18 juli 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.