Digitalisering | 2 jun

Enklare värmepumpsansökan med nya funktioner i e-tjänst

Stockholms stad har vidareutvecklat sin digitala tjänst för värmepumpsansökningar med nya funktioner. Nu kan användarna komplettera pågående ärenden och ändra placeringen av borrhål på den digitala kartan.

Enklare värmepumpsansökan med nya funktioner i e-tjänst
Med nya funktioner i den digitala tjänsten för ansökan om bergvärme blir det enklare att revidera sin borrplan bland annat. Illustration: Stockholms stad

Varje år tar Miljöförvaltningen i Stockholms stad emot 300-400 ansökningar för borrning av bergvärme. En ansökan kan innehålla flera borrhål. Det är vanligt att ansökningarna behöver kompletteras med en ny borrplan.

— Det blir nu mycket enklare att göra kompletteringar, säger Marzanna Dabrowska, handläggare på miljöförvaltningen i Stockholms stad.

Genom inloggning med bank-id kan den som gjort ansökan placera borrhål på nytt, om det är så att man behöver ändra sin borrplan. Det går också att komplettera ansökan genom att lägga till information i fritextfält. Men det är fortfarande viktigt att tänka igenom sin borrplan innan ansökan skickas in, eftersom revideringar kräver extra handläggning.

— Den uppdaterade e-tjänsten blir bättre för alla men för entreprenörer som hjälper många kunder med ansökningar får det större betydelse. Nu blir hanteringen av borrplaner i e-tjänstansökningarna digital från ansökan till beslut, det är ett viktigt steg, säger Marzanna Dabrowska.

Källa: Stockholms stad

Publicerad 2 juni 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.