Energiting och Energiutblick konkurrerar

Energimyndigheten satsar på en ny, årlig energikonferens, samtidigt som myndighetens gamla samarbetspartner säljer tidigare Energitings dokumentation på nätet och organiserar ett Energiting 2011.

Energitinget ordnas inte längre av Energimyndigheten, utan av myndighetens förra samarbetspartner Konferensforum AB. Istället förbereder Energimyndigheten en 2,5-dagskonferens med ett femtiotal sessioner i Göteborg i mars 2011. Konferensen kallas Energiutblick och ska få ett mer internationellt innehåll än vad Energitinget har haft. Det ska också finnas mer tid för möten.
Samtidigt som Energimyndigheten vill blicka framåt använder Konferensforum bilder från tidigare Energiting i sin marknadsföring och har även valt att avgiftsbelägga tillgången till dokumentationen från tidigare år.
Anna Fridén, informationschef på Energimyndigheten, vem är det egentligen som äger dokumentationen från tidigare Energiting?
– Frågan om ägande är inte utredd än, säger Anna Fridén, men vill inte gå in på om Energimyndigheten gör några ansträngningar för att reda ut situationen.
Detta innebär att tillgången till dokumentation, som skickats in av talare i tron att den gick till statliga Energimyndigheten, nu säljs på nätet av Konferensforum. Detta gör förstås informationen mindre tillgänglig än vad som var tänkt. Men Anna Fridén vill hellre prata om framtiden.
– Vi beklagar att det har blivit så här. Nu fokuserar vi på det vi gör framöver.  Vi har inga planer att ta betalt för uppladdade presentationer, och har avtal som säger att Energimyndigheten äger innehållet med de konsulter vi nu upphandlat, säger Anna Fridén.

Ingar Lindholm, Energi & Miljö nr 10/10 sid 9.

Publicerad 29 oktober 2010

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.