Energiting med återbruk

1800 människor samlades för att lyssna på näringsministerns inledningsanförande på Energitinget i förra veckan och allt jag kunde tänka på var Renen. Livvakterna stod uppradade längs draperiet i scenens bakkant och såg farliga ut. Men alla klarade sig den här gången, ingen skottlossning utbröt. Däremot fick de av de 1 800 personerna som även lyssnade på miljöministern dagen därpå ett fint skolexempel i effektivisering och återbruk. Stora delar av de två talen var närapå identiska. När Carlgren nådde fram till att 36 procent av alla sålda bilar under årets början var miljöbilar valde han dock att istället säga ”drygt en tredjedel”.Jojo. Alla i auditoriet kunde den exakta siffran. Talet tog omkring tjugo minuter. Det gör 600 mantimmar för den samlade publiken. Undrar vad som hade varit mest effektivt, egentligen?

Publicerad 20 mars 2008

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.