Energismart | 29 mar 2023

Energismart nyproduktion i Göteborg

Den 16 mars togs första spadtaget till bostadsbolaget Willhems första nyproduktion i Göteborg. 50 små energismarta hyresrätter för unga vuxna och studenter ska byggas.

Energismart nyproduktion i Göteborg
I Göteborg ska Willhem bygga 50 energismarta lägenheter för studenter och unga vuxna.

Willhem förvärvade byggrätten vid Kvibergs vandrarhem redan för två år sedan. Ett år senare sökte man bygglov och nu tas alltså det första spadtaget.

– Det känns roligt att vi är igång och att vi har med oss Veidekke som totalentreprenör. Vi är också glada över att kunna erbjuda hyresrätter med bra standard i ett attraktivt läge till unga vuxna som söker sin första lägenhet, säger Barbora.

De nya lägenheterna byggs intill Kvibergs kasern och det fem våningar höga huset blir i tegel, med plåttak och plåtdetaljer, för att smälta in i den omkringliggande miljön. Totalt kommer huset att rymma 50 smålägenheter på 24-53 kvadratmeter, fördelat på 1:or, 1,5:or och 2 rum och kök.

Hela huset byggs energismart och ska certifieras med Miljöbyggnad Silver. Här kommer bland annat finnas solpaneler på taket, elladdning av cyklar och individuell mätning av energiförbrukningen, vilket gör att de boende själva kan påverka hur mycket varmvatten eller el de betalar för.

– Vi är jätteglada över att tillsammans med Willhem AB bygga attraktiva hyresrätter i Kviberg. Vi har stor erfarenhet av att bygga bostäder och jag känner mig trygg med att vi kommer leverera ytterligare ett fint projekt med högt miljöfokus, säger Christer Carlberg, arbetschef på Veidekke Bygg Väst.

Lägenheterna planeras stå klara för inflyttning vid årsskiftet 2024/2025 och uthyrningen påbörjas sommaren 2024.

 

 

Källa: Veidekke

Publicerad 29 mars 2023

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.