Marknad | 5 apr 2023

Energiengagemang till Norge

Solelsbolaget EnergiEngagemang har över 10 års erfarenhet av den svenska solcellsmarknaden och växlar nu upp ytterligare genom att etablera sig i Norge. Målet är att sömlöst bredda den befintliga organisationen för att på så sätt snabbt kunna erbjuda den norska marknaden samma höga nivå när det kommer till solel- och energilagerlösningar.

Energiengagemang till Norge
Nikolai Iversen, som har en lång erfarenhet från energisektorn där han bland annat arbetat med handel med förnybar el i Norden och Europa, kommer leda satsningen i Norge.

Potentialen för solenergi i Norge är enorm. Med tidigare mycket låga elpriser till följd av stora mängder vatten- och vindkraft har marknaden för utbyggnad av solenergi tidigare gått sakta. Men genom nya spelregler, med en snabb elektrifiering i kombination med utbyggda exportkablar och ökad efterfrågan på el från Europa har en ny marknad för solenergi öppnat sig.

– I Norge sker, precis som i Sverige, en elektrifiering där både industri, transport och samhället i stort ska ställa om vilket skapar hög efterfrågan på ny förnybar energi. Genom att utnyttja all den kunskap vi byggt upp under de senaste 10 åren i Sverige kommer vi att kunna erbjuda våra kunder kvalitet och leveranssäkerhet från första stund. Det är vår viktigaste konkurrensfördel, säger Nikolai Iversen, vd på EnergiEngasjement.

Trots att EnergiEngagemang precis satt upp en organisation i Norge har man redan nu ett flertal kunder. Inom fem år räknar man med att vara en central aktör inom solkraft kända för att alltid leverera projekt av högsta kvalitet.

Publicerad 5 april 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.