Energieffektivt kontor invigt i Stockholm

Vasakronan har minskat energianvändningen med 60 procent i en befintlig byggnad i centrala Stockholm. Byggnaden har totalrenoverats och invigdes 25 november.

 pennfaktar.jpg

Vasakronans byggnad i kv Pennfäktaren i Stockholm invigdes en mörk novemberkväll med ljusspel över fasaden. Byggnaden har de senaste åren genomgått en total förvandling, inte bara utseendemässigt utan också tekniskt. Projektet påbörjades av AP Fastigheter som 2008 gick samman med Vasakronan.

Vasakronans vd Fredrik Wirdenius invigningstalade, och sade bland annat att energianvändningen sänkts med 60 procent. Han förespråkade även den amerikanska miljöcertifieringen Leed för den som funderar på att miljömärka sin fastighet. En internationell märkning innebär stora fördelar, menade han. Pennfäktaren är Sveriges första Leed-certifierade byggnad.

Pennfäktaren är även ett Belok-projekt (Beställargruppen lokaler). Byggnaden kommer därför att utvärderas noga under de kommande åren.

Publicerad 26 november 2009

På nytt jobb

André Andersson har anställts som serviceingenjör på Lindinvent AB, Lund. Han kommer från NCC Sverige.
Håkan Askemar har anställts som säljande regionsutvecklare hos Bevent Rasch AB med placering i Stockholm. Han kommer från Ekovent.
Christian Persson har anställts som servicetekniker på Samsung AirCon i Stockholm.
André Stridh har utnämnts till vd för Umia i Ystad.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.