Energipriser | 1 sep 2022

Energibolag uppmanar kunder att ha 50 000 kronor i buffert för vinterns elräkningar

Med kraftigt stigande elpriser ser det ut inför vintern som att elpriserna kan bli 3 till 4 gånger högre än förra vintern. Varberg energi uppmanar nu i ett nyhetsbrev sina kunder att sätta undan en buffert på 50 000 kronor till vinterns elräkningar.

Energibolag uppmanar kunder att ha 50 000 kronor i buffert för vinterns elräkningar
Varberg energi uppmanar sina kunder att sätta undan en buffert på 50 000 kronor till vinterns elräkningar. Foto: Pixabay

”För er som har ett rörligt avtal så innebär detta att om ni då hade enstaka månadsfakturor på 5 000 – 10 000 kr så lär motsvarande faktura denna vinter ligga på i storleksordningen 15 000 – 40 000 kr”, skriver man i nyhetsbrevet enligt Dagens Nyheter.

För att inte hamna i ett ”hopplöst läge”, uppmanar Varberg energi nu att den genomsnittliga villaägaren ska lägga undan 50 000 kronor som en buffert, eller, om det inte går, kontakta sin bank.

Energibolagets marknadschef Henrik Näsström uppger för DN att anledningen till utskicket är att man vill ”vara nära kunderna och hjälpa dem att navigera nära elpriserna rusar”.

– Eftersom det nu börjar närma sig vinter är det hög tid att vi aviserar vilka elnätspriser det kan handla om. Med tanke på förra vinterns höga priser och att det kan bli 3-4 gånger dyrare den här vintern är det vår plikt att tala om för våra kunder vilka konsekvenser det kan leda till för svenska hushåll, säger Henrik Näsström till DN.

Varberg energi ger också energitips som att sänka inomhustemperaturen ett par grader, elda med ved om man kan, isolera fönster och dörrar samt förbruka mindre varmvatten.

– Men vissa kunder kan ju inte göra mycket mer. Där försöker vi hjälpa till genom att signalera redan nu att det går att förbereda sig ytterligare, säger Henrik Näsström på Varberg energi.

Källa: Dagens Nyheter

Publicerad 1 september 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.