Energi-paparazzi

Se upp för energi-paparazzi. Den som lämnar lampan tänd på kontoret över helgen, eller låter vattenkranen stå och droppa, kan bli lovligt byte på Internet.

Kändisar från teve och film brukar understundom jagas av fotografer, så kallade paparazzi. Nu har den idén om smygfotografering tagit sig in på energiområdet genom hemsidan http://www.flickr.com/groups/energypaparazzi/. På denna amerikanska hemsida kan vem som helst lägga upp sina egna bilder på energislösare. Tanken är att bygga upp en stor bilddatabas med slösare, för att på så sätt öka förståelsen för energisparande. Mest illustrativt är fastigheter nattetid där all belysning är på och läckande vattenledningsrör. Mer information om projektet finns på http://greenapartments.info/Greenapartments.info/home.html.

Av Mark Kretz, Energi & Miljö nr 5/2010 sidan 6

Publicerad 24 maj 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.