värmepumpar | 4 jan

En halv miljards kapitaltillskott framtidssäkrar Qvantum

Värmepumpstillverkaren Qvantum Inudstries har fått närmare en halv miljard i tillskott från investerare. Kapitalet ska finansiera Qvantums tillväxt- och expansionsstrategi inom nästa generations modulära värmepumpar men även färdigställa företagets nya fabrik i Åstorp.

En halv miljards kapitaltillskott framtidssäkrar Qvantum
Det nya kapitaltillskottet på närmare en halv miljard framtidssäkrar Qvantum Inudustries verksamhet och färdigställer den nya värmepumpsfabriken i Åstorp med en årlig kapacitet på 50 000 enheter. På bilden företagets vd Fredrik Rosenqvist. Foto: Johan Marklund

Qvantum har tillverkat och utvecklat högkvalitativa värmepumpar och energisystem i tjugo år och tillhandahåller värmepumpar med en unik mjukvara som gör det enklare minska koldioxidutsläppen från uppvärmning och kylning i stadsmiljöer.

– Vår nya värmepumpsplattform är modulär och utformad för att göra värmepumpen till en integrerad del i ett flexibelt energisystem. Värmepumpsplattformen har otaliga användningsområden men dess främsta syfte är att förse städer och tätbebyggda områden med fossilfri och kostnadseffektiv energi, säger Qvantums vd Fredrik Rosenqvist.

Totalt har ett antal investerare gått in med 460 miljoner kronor till företagets framtida utveckling och tillväxt. Bland annat kommer pengarna gå till att färdigställa den nya fabriken i Åstorp med kapacitet för 50 000 värmepumpar per år. Dessutom kommer Qvantum att lansera nästa generations modulära värmepumpar, med naturligt köldmedia på kontinenten. Qvantums teknologi gör att värmepumpen blir en del av en hållbar och skalbar lösning för områden med hög energidensitet – städer över hela Europa.

Bland investerarna finns Munters som jobbar med energieffektiva klimatlösningar och kommer att ingå ett samarbetsavtal med Qvantum.

Källa: Qvantum Industries

Publicerad 4 januari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.