FLÄKT | 28 aug 2019

En frisk fläkt i fuktiga utrymmen

En frisk fläkt i fuktiga utrymmen

Badrumsfläkten Intellivent Sky är avsedd för montage i dusch, toalett, tvättstuga och andra utrymmen som är i behov av frånluft.

Den har utrustats med en luktsensor som känner av starka dofter. När sensorn upptäcker en stark lukt ökar fläkten varvtalet och avlägsnar lukten.

Fläkten kan installeras i både Ø100- och 125-millimeterskanaler. Montage över mindre kanal är också möjlig, då utan stos. Den är konstruerad för både tak- och väggmontage.

Allpolig brytare är inbyggd för enklare installation, då extern brytare inte behövs. Intellivent Sky har en motor som endast drar 2–5 W vilket ger en mycket energieffektiv produkt.

Sky har ett flertal funktioner och kan kopplas in olika beroende på vilka funktioner som önskas. Fläktens standardinställning är optimerad för de flesta badrum. Önskar man modifiera inställningarna görs det med hjälp av en kapacitiv panel på frontkåpan.

www.fresh.se

Publicerad 28 augusti 2019

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.