EMTF | 22 jan 2015

EMTF:s generalsekreterare slutar

Energi- och Miljötekniska Föreningens generalsekreterare Veronica Eade, tillika vd i EMTF Förlag som ger ut Energi & Miljö, kommer att avsluta sina uppdrag till sommaren. ”Vågaveronica visa vägen!” är hennes råd till efterträdaren.

För drygt två år sedan kom Veronica Eade till EMTF (se E&M nr 2/2013). Bland hennes mål för arbetet med föreningen fanns då att se till helheten och bidra till att få ungdomar mer intresserade av installationsbranschen.

Mycket av detta har funnits med i det omfattande strategiarbete som hon har genomfört för EMTF under 2014. Resultatet av strategiarbetet kommer att presenteras under ett extra föreningsmöte den 5 februari.

I fokus för den nya strategin är nyttan av ett medlemskap i föreningen, utveckling av digitala tjänster och en satsning på att utöka affärsområdena handböcker, kurser och seminarier – Föreningen har flera skatter att förvalta och utveckla, bland annat alla fantastiska tekniska handböcker som har varit självklara verktyg för vvs-ingenjörer i årtionden. Medlemmarna själva står för det största värdet och dialogen med dem är ovärderlig, säger Veronica Eade.

Nu väljer hon dock att avsluta sina uppdrag den 31 juli. Orsaken är att den nya strategin även innebär förändringar i arbetsuppgifterna för vd och generalsekreterare, med helt andra krav på kvalifikationer inom områdena affärs- och verksamhetsutveckling än tidigare. Veronica Eade bedömer att hon själv inte är rätt person för det uppdraget. Vad är hennes råd till en kommande efterträdare? – Våga visa vägen! Vi är en gammal och traditionsbunden förening som kanske kan verka trög och obenägen att förändras, men under ytan bubblar det av nyfikenhet och sug efter utveckling, säger hon.

Vad Veronica Eade ska göra efter sommaren är ännu inte klart. – Det viktigaste nu har varit att få föreningen att glänsa, min tid kommer sedan, säger hon.

Marie Granmar, Energi & Miljös nyhetsbrev nr 1, 2015

Våga visa vägen! Vi är en gammal och traditionsbunden förening som kanske kan verka trög och obenägen att förändras, men under ytan bubblar det av nyfikenhet och sug efter utveckling

Publicerad 22 januari 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.