Uppdrag | 17 aug 2023

Eitech installerar i mineralgödselanläggning

Eitech har fått ett omfattande installationsuppdrag vid en ny produktionsanläggning som byggs i Örnsköldsvik. Här ska miljövänligt mineralgödsel utvinnas ur restprodukter från elbilsbatteritillverkning och massaindustri.

Eitech installerar i mineralgödselanläggning
Cinis Fertilizer ska tillverka miljövänligt mineralgödsel ur restprodukter från elbilsbatteritillverkning och massaindustri. Bild: Cinis Fertilizer/Link Arkitektur

– Vi är laddade på att bidra med vårt teknik- och processkunnande i den nya produktionsanläggningen i Örnsköldsvik. Uppdraget stärker vår position ytterligare som den främsta elinstallatören för industrin i regionen, säger Patrik Andersson, enhetschef Eitech i Örnsköldsvik.

Cinis Fertilizer planerar att bygga totalt sex produktionsanläggningar fram till år 2030, och utöver anläggningen i Köpmanholmen har företaget beviljats bygglov för en anläggning i Skellefteå.

I Eitechs uppdrag ingår att ansvara för omfattande el- och instrumentmontage för den nya anläggningen som byggs i Köpmanholmen, beläget 25 kilometer söder om Örnsköldsvik. Produktionsstart av mineralgödsel är planerad redan under våren 2024.

Källa: Eitech

Publicerad 17 augusti 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.