Uppdrag | 17 aug

Eitech installerar i mineralgödselanläggning

Eitech har fått ett omfattande installationsuppdrag vid en ny produktionsanläggning som byggs i Örnsköldsvik. Här ska miljövänligt mineralgödsel utvinnas ur restprodukter från elbilsbatteritillverkning och massaindustri.

Eitech installerar i mineralgödselanläggning
Cinis Fertilizer ska tillverka miljövänligt mineralgödsel ur restprodukter från elbilsbatteritillverkning och massaindustri. Bild: Cinis Fertilizer/Link Arkitektur

– Vi är laddade på att bidra med vårt teknik- och processkunnande i den nya produktionsanläggningen i Örnsköldsvik. Uppdraget stärker vår position ytterligare som den främsta elinstallatören för industrin i regionen, säger Patrik Andersson, enhetschef Eitech i Örnsköldsvik.

Cinis Fertilizer planerar att bygga totalt sex produktionsanläggningar fram till år 2030, och utöver anläggningen i Köpmanholmen har företaget beviljats bygglov för en anläggning i Skellefteå.

I Eitechs uppdrag ingår att ansvara för omfattande el- och instrumentmontage för den nya anläggningen som byggs i Köpmanholmen, beläget 25 kilometer söder om Örnsköldsvik. Produktionsstart av mineralgödsel är planerad redan under våren 2024.

Källa: Eitech

Publicerad 17 augusti 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.