Installationer | 11 sep 2023

Eitech installerar i innovativ anläggning

Tekniska verken i Linköping ska bygga en ny sorteringsanläggning i Linköping, som beräknas minska koldioxidutsläppen med cirka 77 000 ton per år. Elinstallationsarbetet ska utföras av Eitech.

Eitech installerar i innovativ anläggning
Eitech ska utföra elinstallationer i Tekniska verkens nya innovativa sorteringsanläggning.

Sorteringsanläggningen beräknas ha en yta på cirka 8 000 kvadratmeter, med tillhörande kontorsdel och teknikutrymmen på 600 kvadratmeter. Anläggningen förväntas inte bara minska koldioxidutsläppen betydligt, utan även möjliggöra en mer effektiv hantering av avfall och skapa möjligheter för återvinning och biogasproduktion.

Den beräknas stå klar 2025, arbetena startar under 2024.

– Med vår långa och breda erfarenhet av att leverera specialistkompetens inom elteknik är vi nu stolta över att bidra till denna nya sorteringsanläggning och stötta Tekniska Verkens ambitioner mot mer miljövänliga processer, säger Kristian Kassow, affärsenhetschef för Eitech i Norrköping.

De elektriska installationerna är en viktig del i projektet och omfattar bland annat ansvar för kanalisation, kraft, belysning, till brand- utrymnings- och inbrottslarm samt passagekontroll i byggnaden.

– Med avancerad teknik och innovativa lösningar kommer anläggningen att markera ett stort steg framåt för att minska koldioxidutsläpp och främja hållbarhet i regionen” menar Christer Kjellberg på Tekniska Verken.

Källa: Eitech

Publicerad 11 september 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.