Installationer | 11 sep 2023

Eitech installerar i innovativ anläggning

Tekniska verken i Linköping ska bygga en ny sorteringsanläggning i Linköping, som beräknas minska koldioxidutsläppen med cirka 77 000 ton per år. Elinstallationsarbetet ska utföras av Eitech.

Eitech installerar i innovativ anläggning
Eitech ska utföra elinstallationer i Tekniska verkens nya innovativa sorteringsanläggning.

Sorteringsanläggningen beräknas ha en yta på cirka 8 000 kvadratmeter, med tillhörande kontorsdel och teknikutrymmen på 600 kvadratmeter. Anläggningen förväntas inte bara minska koldioxidutsläppen betydligt, utan även möjliggöra en mer effektiv hantering av avfall och skapa möjligheter för återvinning och biogasproduktion.

Den beräknas stå klar 2025, arbetena startar under 2024.

– Med vår långa och breda erfarenhet av att leverera specialistkompetens inom elteknik är vi nu stolta över att bidra till denna nya sorteringsanläggning och stötta Tekniska Verkens ambitioner mot mer miljövänliga processer, säger Kristian Kassow, affärsenhetschef för Eitech i Norrköping.

De elektriska installationerna är en viktig del i projektet och omfattar bland annat ansvar för kanalisation, kraft, belysning, till brand- utrymnings- och inbrottslarm samt passagekontroll i byggnaden.

– Med avancerad teknik och innovativa lösningar kommer anläggningen att markera ett stort steg framåt för att minska koldioxidutsläpp och främja hållbarhet i regionen” menar Christer Kjellberg på Tekniska Verken.

Källa: Eitech

Publicerad 11 september 2023

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.