Egain levererar till Jyväskylä

Egain levererar till Jyväskylä
Suomen Ilmakuva Oy, City of Jyväskylä

Egain offentliggör en av de största affärerna i bolagets historia. Affären visar på att efterfrågan på smarta, molnbaserade IoT-lösningar för fastigheter är stor då det kommunala bostadsbolaget i Jyväskylä, Finland nu väljer att koppla upp hela sitt fastighetsbestånd till Egain Edge med full infrastruktur för Internet of Things i fastigheter.

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy (JVA) och Egain har under ett par år samarbetat kring digitalisering och energioptimering i JVA:s fastigheter i Jyväskylä där samarbetet hela tiden har utvecklats mot att hitta nya lösningar och sett att driva utvecklingen framåt med goda resultat som följd.

Den nya överenskommelsen innebär att cirka 160 byggnader med 5 500 lägenheter som utgör ungefär 99 % av alla kommunala bostadsfastigheter i Jyväskylä nu digitaliseras och kopplas upp mot molntjänsten Egain Edge för löpande energi- och miljöoptimering och övervakning på distans, samt full implementering av Egains nya funktion för kostnadsreducerande effektstyrning Peak Control. Installationen förväntas vara klar under hösten 2018

– Egain är en pålitlig och långsiktig partner för oss på JVA som hela tiden utvecklas och levererar värden för oss som kund. I och med detta nya avtal tar vi utöver Egains beprövade system för energi, miljö och inomhusklimat nu ett stort steg in i framtiden och adderar full IoT-uppkoppling till samtliga 6 000 lägenheter i vårt bestånd. Jag är övertygad om att det är helt rätt väg att gå sett till hur branschen och samhället utvecklas med mer mätning, uppkopplade byggnader och smarta molnbaserade system som underlättar både för oss och för våra hyresgäster”, säger Vesa Moisio, ansvarig fastighetsförvaltare på JVA.

– Vi är mycket glada över att ha gjort klart med detta projekt som mig veterligen är ett av de största som genomförts då vi nu digitaliserar en hel stad med ca 140 000 invånare. Vi vet att efterfrågan på IoT i fastigheter är stor och att vi kan leverera attraktiva och kostnadseffektiva lösningar för att tillgodose det behovet. Med detta nya avtalet med JVA får vi ett bra kvitto på det, säger John Aalto, Head of Sales Egain Group, Finland.
 

Källa: Egain

Publicerad 29 augusti 2018

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.