Utmärkelse | 17 nov 2022

Effektiv lösning skapar elektricitet från industrins spillvärme

ElvfTech använder spillvärme från industrin för att skapa elektricitet. Deras lösning är dubbelt så effektiv mot vad som nu finns på marknaden. Under gårdagen belönades projektet med Stora Ingenjörspriset Student.

Effektiv lösning skapar elektricitet från industrins spillvärme
Olof Johansson från Trafikverket delade ut priset till Saiman Ding från ElvfTech

– Hela teamet och jag är otroligt glada och hedrade över att ta emot det här priset, det är ett bevis på att vi är på rätt väg och vi kommer att jobba vidare på vårt koncept, säger Saiman Ding, doktorand på KTH, som tog emot priset för ElvfTech.

Juryns motivering:

”Genom deras innovativa lösning kan energiförlusterna från elproduktion minskas kraftigt, vilket också minskar koldioxidutsläppen. De har därmed potential att bidra positivt till vår tids största utmaning, klimatfrågan. De adresserar en högaktuell samhällsfråga i att minska energiåtgången för industrier, vilket kan bidra till ett mer energieffektivt samhälle. Tekniken har ett brett användningsområde och kan användas av en mängd olika aktörer, vilket gör att möjligheterna för en uppskalning är väldigt stora. Sammantaget hoppas vi att denna utmärkelse kan hjälpa bolaget att ta steg för att få ut sitt koncept snabbare och på så vis bidra till framtidens hållbara samhälle. Stora Ingenjörspriset i kategori student går till ElvfTech”.

Publicerad 17 november 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.