KYLKÖP | 29 sep 2017

Edekyl & Värme köpte Kylmedia i Uppland

Edekyl & Värme förvärvar from den 1 oktober Kylmedia i Uppland AB. Edekyl & Värme har idag ca 90 anställda fördelade på huvudkontoret i Örebro och sina fem filialer i Linköping, Motala, Norrköping, Stockholm och Västerås.

Förvärvet av Kylmedia AB gör att Edekyl & Värme nu får en filial som inte bara täcker Uppsala utan även Norra Stockholm och Gävle. Platser där Edekyl & Värme redan i dag har en upparbetad kundkrets.

Kylmedia AB har sex anställda och omsätter ca 15 Mkr. Edekyl & Värme kommer tillföra bolaget ny kompetens och räknar med att på relativt kort tid ha fördubblat antalet anställda. Jan Magnusson, ägaren och grundaren av Kylmedia AB, stannar kvar i verksamheten.

– Fusionen innebär att vi både breddar företagets kompetens och ökar dess kapacitet. Det blir enklare för oss att hantera större uppdrag med mer muskler bakom ryggen, säger Jan Magnusson, Vd och ägare av Kylmedia AB.

Integrationsprocessen tar fart direkt och det är redan klart att de nya Edekylarna från Uppsala deltar på Edekyl & Värmes traditionella julfest. Enligt plan ska Kylmedia AB vara helt fusionerat med Edekyl & Värme till den 1:a Januari 2018.

– Vi är väldigt glada över att få ta över det här välskötta företaget och vi kommer se till att Kylmedias anställda integreras med resten av Edekyl & Värme på bästa sätt. Sedan starten 2005 har vi fördubblat antalet anställda var femte år. I och med köpet av Kylmedia AB får vi nu ytterligare en filial som skapar närhet för våra kunder i området. Uppsala är Sveriges fjärde största stad och vi ser bra affärsmöjligheter där framöver. säger Robert Björk, Vd på Edekyl & Värme AB

 

 

Publicerad 29 september 2017

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.