Flexibelt | 12 okt 2023

Dosa för pump och skåp

Med Thermotechs nya värmepumpsdosa dras matningsrör i vägg smidigt mellan värmepump och tappvatten- eller golvvärmeskåpet.

Dosa för pump och skåp
Matningsrör i vägg dras smidigt.

Varje rör ansluts till en värmepumpsdosa vid värmepumpen vilket gör installationen flexibel, och den kan anpassas till utrymmet och hur anslutningarna sitter på den aktuella värmepumpen.

Värmepumpsdosan ryms i 45 mm väggutrymme. Den är avsedd för 20 och 26 mm rör-i-rör med 34 mm skyddsrör. Om matningsröret är 32 mm rör-i-rör med 42 mm skyddsrör finns ett kit för att byta ut tätningshylsan. Dosan finns för både skruv- och presskoppling och koppling väljs för aktuellt rör.

Källa: thermotec.se

Publicerad 12 oktober 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.