Dinair förvärvar Svenska Textilfilter

Filterföretaget Dinair AB har förvärvat Svenska Textilfilter AB.

 

Samgåendet ger båda företagen större möjligheter att erbjuda sina kunder ett ännu bättre sortiment och service. Företagen känner varandra väl efter över 20 års samarbete.

”Det här är mycket roligt för oss och det bästa som kunde hända för företaget och dess framtida utveckling. Det ska bli väldigt spännande att se hur vi tillsammans kan fortsätta att bygga Dinairs och Svenska Textilfilters starka varumärken” säger Svenska Textilfilters Mikael Ferm.

Förvärvet av Svenska Textilfilter gör Dinair till en av de mest kompletta filterleverantörerna på marknaden och är ett naturligt steg i företagets planerade och strategiska tillväxt, där Dinair under hösten även avslutat en investering på över 15 miljoner kronor i sin fabrik i Svalöv.

– Svenska Textilfilter är ett fint bolag som med sitt sortiment och kunnande kommer att komplettera Dinair på ett fantastiskt sätt. Både Dinair och Svenska Textilfilter ligger i framkant i sitt miljöarbete och med sina produkter strävar efter en totallösning med effektiv rening, låga energikostnader och låg CO2-belastning, berättar Dinairs VD Fredrik Särnehed.

Dinair AB har efter förvärvet av Svenska Textilfilter ca 200 anställda och en förväntad omsättning på över 250 miljoner SEK. Huvudkontoret ligger i Vadstena. 

Källa: Dinair

Publicerad 24 oktober 2012

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.