Energieffektivisering | 28 dec 2022

De tar energieffektivisering i bostäder till nästa nivå

Willhem AB har ingått ett samarbete med Danfoss om implementering av företagets mjukvarutjänst för att digitalt optimera energiförbrukningen i 6 500 lägenheter i en första etapp.

De tar energieffektivisering i bostäder till nästa nivå
Magnus Åkerskog, chef för fastighetsutveckling på Willhem AB och Natalie Schnippering, chef för Digital Services på Danfoss tar i hand på det nya samarbetet. Foto: Willhem AB

Danfoss Leanheat Building är en AI-baserad IoT-lösning som övervakar, styr och optimerar inomhustemperaturen och energianvändningen. Under den senaste värmesäsongen samarbetade Willhem nära med Danfoss i ett pilottest som resulterade i betydande energibesparingar och ett stabilare inomhusklimat. Detta motiverade de två företagen att skala upp avtalet för att samarbeta i fler fastigheter.

– De nya möjligheterna inom digitalisering och AI kommer att hjälpa oss att optimera våra värmesystem och ge våra hyresgäster ett bättre inomhusklimat. Detta är ett viktigt steg mot att uppfylla våra ambitiösa hållbarhetsmål och minska vår energiförbrukning. Vi ser fram emot samarbetet med Danfoss i detta spännande projekt, säger Magnus Åkerskog, chef för fastighetsutveckling på Willhem AB.

Ett av Willhems hållbarhetsmål är att minska sin totala energiförbrukning med 50 procent till 2030 med 2015 som baslinje.

– Vi är mycket glada över att få samarbeta med Willhem, en av de stora aktörerna på svensk bostadsmarknad. När vi kombinerar ambitiösa hållbarhetsmål med smart teknik är potentialen spännande. Tillsammans kommer vi att flytta fram gränserna för energieffektivitet och digitalisering i Skandinavien, säger Natalie Schnippering, chef för digital services på Danfoss.

Källa: Willhem

Publicerad 28 december 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.