Dalkia sköter driften åt AstraZeneca

Det var hård konkurrens när Dalkia vann avtalet med AstraZeneca avseende drift och underhåll av tekniska installationer i Södertälje och Mölndal.

 

Kontraktet avser tre år och är mycket viktigt för Dalkia eftersom det innebär en inbrytning inom ett nytt kundsegment i Sverige.Avtalet gäller drift och förvaltning av tekniska försörjningssystem för laboratoriebyggnader och kontor. Avtalet ligger inom ramen för ett större helhetsgrepp, där AstraZeneca lägger delar av sin interna service på externa leverantörer.

– Vi är mycket glada att vi vann avtalet med AstraZeneca. Vi vet att AstraZeneca är en kund som ställer höga krav och att de har valt Dalkia är ett mycket bra betyg för våra lösningar. AstraZeneca tillhör ett nytt kundsegment för oss och vi ser stor potential till utveckling och ökat samarbete, säger Ulf Strindlöv, regionchef på Dalkia och avtalsansvarig.

– Dalkia erbjuder hög teknisk kompetens, de arbetar ständigt för att sänka driftkostnaderna och de erbjuder lösningar som motsvarar våra behov, säger Erik Jagesten, ansvarig på Astra Zeneca för drift och underhåll inom Facilities Management i Sverige. Förutom funktionsavtalet med Dalkia på enkla ytor har vi nu även kunnat harmonisera vårt underhåll i Sverige för komplexa ytor genom ett skötselavtal med Dalkia.
Källa: Dalkia

Publicerad 26 maj 2009

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.