Dalkia sköter driften åt AstraZeneca

Det var hård konkurrens när Dalkia vann avtalet med AstraZeneca avseende drift och underhåll av tekniska installationer i Södertälje och Mölndal.

 

Kontraktet avser tre år och är mycket viktigt för Dalkia eftersom det innebär en inbrytning inom ett nytt kundsegment i Sverige.Avtalet gäller drift och förvaltning av tekniska försörjningssystem för laboratoriebyggnader och kontor. Avtalet ligger inom ramen för ett större helhetsgrepp, där AstraZeneca lägger delar av sin interna service på externa leverantörer.

– Vi är mycket glada att vi vann avtalet med AstraZeneca. Vi vet att AstraZeneca är en kund som ställer höga krav och att de har valt Dalkia är ett mycket bra betyg för våra lösningar. AstraZeneca tillhör ett nytt kundsegment för oss och vi ser stor potential till utveckling och ökat samarbete, säger Ulf Strindlöv, regionchef på Dalkia och avtalsansvarig.

– Dalkia erbjuder hög teknisk kompetens, de arbetar ständigt för att sänka driftkostnaderna och de erbjuder lösningar som motsvarar våra behov, säger Erik Jagesten, ansvarig på Astra Zeneca för drift och underhåll inom Facilities Management i Sverige. Förutom funktionsavtalet med Dalkia på enkla ytor har vi nu även kunnat harmonisera vårt underhåll i Sverige för komplexa ytor genom ett skötselavtal med Dalkia.
Källa: Dalkia

Publicerad 26 maj 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.