Förvärv | 21 apr 2023

Comfort växer i norr

Comfort-kedjan har förvärvat Storfors Plåt AB, som är ett norrländskt installationsföretag med bas i ventilation, plåtslageri och isolering.

Comfort växer i norr
Petra Freimark Thell, Comfort, Magnus Eriksson, Storfors Plåt AB, Göran Swedérus, Comfort. Foto: Comfort

– Vi ser mycket fram mot att bli en del av Comfort, som har ett starkt varumärke med många professionella bolag i hela landet. Vår personal har lång erfarenhet med spetskompetenser som jag tror kommer att passa in i Comfort på ett mycket bra sätt. Jag ser också fram mot ett starkt centralt inköp och vass marknadsföring, säger Magnus Eriksson, vd för Storfors Plåt AB.

Storfors Plåt AB är ett norrländskt installationsföretag med bas i ventilation, plåtslageri och isolering. Bolaget har lokaler i Piteå, Luleå, Skellefteå, Arvidsjaur, Boden och ägs av Magnus Eriksson, Ronny Lundberg, Joakim Sundström och Jonas Lundberg.

Med 71 anställda omsatte man 133 miljoner kronor 2022. Storfors Plåt AB utför totalentreprenader och servicearbeten inom ventilation, takplåtsarbeten, isolering och OVK i allt från kommersiella lokaler, hotell och industrier till mer specialiserade upp­drag som exempelvis däckhallar. Bolaget utför även arbeten hos privatpersoner.

– Med förvärvet av Storfors Plåt AB stärker vi vårt multidisciplinära erbjudande mot företag och privatpersoner i hela Norrland. Bolagets anställda har mycket hög kompetens inom ventilation, plåtarbeten och isolering vilket matchar övriga Comfortbolag perfekt och kommer att bidra till att lyfta Comfort i hela regionen, säger Göran Swedérus, vd på Comfort-kedjan.

Källa: Comfort

Publicerad 21 april 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.