TAIWAN | 5 maj 2020

Climeon vinner första order inom geotermi i Taiwan

Climeon har vunnit en första affär inom geotermisk värmekraft i Taiwan. Ordern kommer från Baseload Power Taiwan och målsättningen är att Heat Power-modulerna ska levereras till årsskiftet. Tillhörande design- och konsulttjänster ska levereras i takt med att projektet realiseras. Kraftverket väntas bli ett av de första kommersiella geotermiska kraftverken i landet.

– Vi stolta över att fortsätta vår globala expansion genom att vinna en första order i Taiwan. De geologiska förutsättningarna i kombination med ekonomiska incitament för grön elproduktion gör Taiwan till en spännande marknad med stor potential för Climeon, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

– Taiwan är en prioriterad marknad för Baseload Capital och vi är mycket glada över att börja exekvera på ett första kraftverk i landet, säger Van Hoang, President för Baseload Power Taiwan.

Climeon har tillsammans med Baseload Capital aktivt arbetat i Taiwan sedan i början av 2019 för att etablera samarbeten med lokala företag, landägare och myndigheter.

I detta första projekt ska det modulära Heat Power-kraftverket byggas i östra Taiwan. Ordern från Baseload Power Taiwan innefattar utöver Climeons Heat Power-system också kontrollmjukvara, design-, konsult- och inköpstjänster kopplade till byggnationen av hela kraftverket. Dessa tjänster står för cirka 40 procent av ordervärdet.

– Vår vision är att leverera en alltmer komplett kraftverkslösning till våra kunder, fortsätter Thomas Öström. Förutom våra moduler erbjuder vi även de kringtjänster som ingår i en helhetslösning.

– Genom ett bredare erbjudande till våra kunder, innefattande även konsulttjänster, har vi förhandlat fram avsevärt bättre betalningsvillkor. Detta bidrar till att stärka vår finansiella ställning, avslutar Thomas Öström.

Taiwan ligger, precis som bland annat USA:s västkust och Japan, i den så kallade ”eldringen”, ett bågformat område längs med Stilla havets kustområden som är känt för hög geologisk aktivitet och därmed även stora tillgångar av geotermisk energi. Trots det finns det mycket få aktiva kommersiella geotermiska kraftverk i landet. Den största potentialen för utvinning av geotermisk värme finns längs Taiwans östra och norra kust.

 

Källa: Climeon

Publicerad 5 maj 2020

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.