Climat80 vann upphandlingen för drift och skötsel av Malmö stads fastigheter

Malmöföretaget Climat80 vann upphandlingen för drift och skötsel av Malmö stads fastigheter de närmaste sju åren med option på förlängning med tre år.

 

Upphandlingen vanns i konkurrens med stora servicejättar som ISS, Dalkia och Coor.

Minst 15 nya jobb Climat80 kommer att nyanställa cirka 15 personer under hösten som en direkt följd av den lyckade upphandlingen. Efter nyanställningarna kommer Climat80-gruppen totalt att vara 150 anställda.

Totalåtagande med funktionsansvar Uppdraget är ett totalåtagande med funktionsansvar för driftsteknisk förvaltning av skolor, förskolor, äldreboende och olika typer av vårdboenden, dels i Fosie och Södra innerstaden, dels i Kirseberg, Husie, Oxie, Rosengård och LV4-området. Den totala bruttoarean är på över 400 000 kvadratmeter.

Beställare är Malmö stad genom affärsområde Stadsfastigheter som ingår i Serviceförvaltningen. Avtalet träder i kraft den 1 november 2009 och går ut på att höja kvaliteten för den drifttekniska förvaltningen samtidigt som man sänker energikostnaderna på både kort och lång sikt.

Ordern värd cirka 140 miljoner kronor.

Källa: Climat80

Publicerad 18 december 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.