PUMPAR | 10 apr 2023

Cirkulation för större fastigheter

Den nya pumpserien Calio Pro, som finns i gängat eller flänsutförande, har utvecklats för cirkulationssystem i större fastigheter för till exempel värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem.

Cirkulation för större fastigheter

Tack vare det integrerade programmet Dynamic control, kan ytterligare energibesparingar på cirka 40 procent uppnås jämfört med konventionell proportionell tryckreglering. Eftersom funktionen är mjukvarubaserad uppstår inga ytterligare kostnader för ytterligare sensorer eller ställdon.

Den nya pumptypserien finns i 25 storlekar och klarar flödeshastigheter på upp till 24 m3/h vid en högsta uppfordringshöjd på tolv meter vattenpelare. Som standard har Calio Pro-serien en utgång för larmmeddelanden.

Utan ytterligare mjukvaru- eller hårdvarumoduler kan två pumpar drivas parallellt med automatisk omkoppling vid fel samt tidstyrd pumpomkoppling. Detta gör det ofta möjligt att hålla investeringskostnaderna och kostnaderna för driftsättning på ett minimum.

Källa: ksb.se

Publicerad 10 april 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.