PUMPAR | 10 apr

Cirkulation för större fastigheter

Den nya pumpserien Calio Pro, som finns i gängat eller flänsutförande, har utvecklats för cirkulationssystem i större fastigheter för till exempel värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem.

Cirkulation för större fastigheter

Tack vare det integrerade programmet Dynamic control, kan ytterligare energibesparingar på cirka 40 procent uppnås jämfört med konventionell proportionell tryckreglering. Eftersom funktionen är mjukvarubaserad uppstår inga ytterligare kostnader för ytterligare sensorer eller ställdon.

Den nya pumptypserien finns i 25 storlekar och klarar flödeshastigheter på upp till 24 m3/h vid en högsta uppfordringshöjd på tolv meter vattenpelare. Som standard har Calio Pro-serien en utgång för larmmeddelanden.

Utan ytterligare mjukvaru- eller hårdvarumoduler kan två pumpar drivas parallellt med automatisk omkoppling vid fel samt tidstyrd pumpomkoppling. Detta gör det ofta möjligt att hålla investeringskostnaderna och kostnaderna för driftsättning på ett minimum.

Källa: ksb.se

Publicerad 10 april 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.