Lyft | 12 feb

Bygglyftet tjuvstartar med två pilotföretag

Genom "Bygglyftet" ska företag i bygg- och installationsbranschen få kraft att verka och växa i en föränderlig omvärld med fokus på hållbarhet, digitalisering och lean. Satsningen lanseras på bred front under hösten men redan i vår startar man med de två pilotföretagen Nordelektro och Infjärdens Värme AB.

Bygglyftet tjuvstartar med två pilotföretag
Infjärdens Värme AB, Ivab, är ett av två utvalda företag i den nya satsningen "Bygglyftet". Foto: Installatörsföretagen

Bygglyftet är ett nationellt utvecklingsprogram riktat till företag i samhällsbyggnadsbranschen. Genom bland annat coaching och utbildning är målet att skapa konkurrenskraftiga bolag som kontinuerligt arbetar med att utveckla den egna verksamheten.

Programmet är initierat av bransch- och arbetsgivarorganisationerna Installatörsföretagen och Byggföretagen.

Jag ser särskilt fram emot att bygga upp en lärande organisation som skapar framgång genom att kontinuerligt förnya sitt sätt att arbeta

De två första företagen som får chansen att prova på programmet är Nordelekto, som ingår Comfort-kedjan och levererar elinstallationer till privatpersoner såväl som avancerade lösningar för industrin samt  Infjärdens Värme AB, Ivab, som har genomfört stora rörarbeten åt Boliden, Hybrit, Sunpine och Kaunis iron, är mer än redo att anta Bygglyftets utmaning och ifrågasätta gamla arbetsmönster och metoder.

– Allt med Bygglyftet känns inspirerande! Men jag ser särskilt fram emot att bygga upp en lärande organisation som skapar framgång genom att kontinuerligt förnya sitt sätt att arbeta, säger Mari Nilsson, vd på Ivab.

– Genom Bygglyftet gör vi en långsiktig investering som kommer stärka vår konkurrenskraft ytterligare och ligga till grund för en hållbar tillväxt. Det var självklart för oss att ta den här chansen, säger Mattias Broman, koncernchef Nordelektro.

Ola Månsson, Installatörsföretagen. Foto: Installatörsföretagen

Bygglyftet ska lanseras på bred front under hösten och ger då möjlighet för fler företag i branschen att haka på.

– Initiativet till Bygglyftet kommer i precis rätt tid. Den gröna omställningen pågår för fullt och förändrar vårt samhälle i grunden. Det innebär krav på nya kompetenser och förmågan att driva bolag på ett snabbrörligt sätt. De företag, som trots tuffa tider, satsar kommer stå starka när vi kommer ut på andra sidan, säger Ola Månsson, vd Installatörsföretagen.

 

Fakta

Bygglyftet

  •  är ett nationellt utvecklingsprogram som ska ge företag i byggbranschen kraft att verka och växa i en föränderlig omvärld.
  • Programmet syftar till att väsentligt stärka deltagarnas kompetens inom hållbarhet, digitalisering och Lean Construction.
  • Målet är att skapa konkurrenskraftiga bolag som kontinuerligt arbetar med att utveckla den egna verksamheten.

Källa: Installatörsföretagen

Publicerad 12 februari 2024

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.