SOL | 15 okt 2019

Brion installation och service startar solenergibolag

Brion fortsätter att växa och nu kompletterar vi vår verksamhet med solenergi

Brion koncernen, som har en tydlig miljöprofil, startar nu upp ett nytt bolag inom samhällsbyggnation; Brion Solenergi AB. 

– Vår affärsplan är tydlig. Vi skall jobba med gröna installationer där ett tydligt fokus ligger på minskade utsläpp och minskade energikostnader för våra kunder. Vårt nya bolag, Brion Solenergi är ett stort steg i rätt riktning för oss.” säger Anders Bådholm VD på Brion Invest.

Bolaget är ett dotterbolag till Brion Teknik och kommer att vara verksamt inom solcellsentreprenader, konsulttjänster och extern projektledning.

– Vi på Brion Teknik har som uppdrag att sticka ut i branschen med ett tydligt grönt energifokus och därför känns det naturligt att starta Brion Solenergi. Vi har redan från starten av Brion Teknik, fått förfrågningar om att bygga solenergianläggningar och att nu kunna starta ett bolag med rätt kompetensen och fokus, i en växande solelmarknad, känns spännande” säger Johan Friberg på Brion Teknik.

Brion Solenergis huvudkontor kommer att ligga i Mölndal och verksamheten kommer inledningsvis att fokusera på företagskunder, kommersiella fastighetsägare, bostadsrättsföreningar samt projekt inom samhällsbyggnation i Västra Götaland och Skåne. Brion Solenergi startas 191014 och kommer att ledas av Olle Blandin tillsammans med Johanna Mauriera, som båda tidigare arbetat inom solenergibranschen. 

– Det skall bli otroligt spännande att starta upp ett nytt solenergibolag från grunden och att få vara en del i den kommande tekniska utvecklingen. Brion har ett intressant tänk och en bra inställning till hur man skall göra affärer, samt ett bra fokus på kunder och personal, vilket gjorde att vi bestämde oss för att ta steget och vara med och starta upp Brion Solenergi, säger Olle Blandin.
 

 
 

 

Källa: Brion

Publicerad 15 oktober 2019

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.