Hållbarhet | 13 dec 2022

Brf Trollet årets mest hållbara bostadsrättsförening i syd

Brf Trollet i Kalmar genomför just nu ett stort energi- och hållbarhetsprojekt som bland annat innefattar bland annat kommande installation av solceller samt individuell mätning och debitering (IMD) och värmeoptimering 24/7. Nu har Brf Trollet utsetts till Årets Hållbarhetsförening i marknadsområde sydost i Riksbyggen.

Brf Trollet årets mest hållbara bostadsrättsförening i syd
Brf Trollet i Kalmar har utsetts av Riksbyggen till årets mest hållbara bostadsrättsförening i sydöstra Sverige. Foto: Brf Trollet

– Det känns väldigt roligt att vi i Brf Trollet har blivit Årets Hållbarhetsförening i marknadsområde Sydost. Det är ett kvitto på att arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen, säger Catrin Quick, ordförande i Brf Trollet.

Omkring 250 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen.

Vinnande BRF Trollet genomför just nu ett stort energi- och hållbarhetsprojekt som innefattar följande åtgärder:

  • Värmesystemet – Primäranslutning med nya undercentraler, injustering av värmesystemet och byte av termostater och ventiler. Installation av temperaturgivare i lägenheterna för styrning via Värmeoptimering 24/7 – AI.
  • Elsystemet – installation av IMD och solceller.
  • Tillgänglighetsanpassning – nya entrépartier (planeringsstadie)
  • Trygghetsanpassning – nytt skalskydd och belysning (planeringsstadie

– Intresset för hållbarhet har varit ökande i bostadsrättsföreningarna under flera år och har fått en extra skjuts på grund av ökade kostnader för el och energi. Att vara rädd om planeten värnar också om föreningens ekonomi. Stort grattis till Brf Trollet som gör ett fantastiskt arbete, säger Åsa Måård, marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i marknadsområde sydost.

 

Källa: Riksbyggen

Publicerad 13 december 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.